Haullasi löytyi yhteensä 293 tuotetta
Haluatko tarkentaa hakukriteerejä?

Järjestys: Suosituimmat ensin, Aakkosjärjestys, Vuosijärjestys, Viimeksi lisätyt, Viimeksi julkaistut

Rakennusoikeuden sääntely : tutkimus kunnan kaavoitustehtävästä ja rakentamisen edellytyksistä maanomistajan oikeusasemaa silmälRAKENNUSOIKEUDEN SÄÄNTELY : TUTKIMUS KUNNAN KAAVOITUSTEHTÄVÄSTÄ JA RAKENTAMISEN EDELLYTYKSISTÄ MAANOMISTAJAN OIKEUSASEMAA SILMÄL
Tekijä: Martti Häkkänen
Oikeuden maailma : Näkökulmia oikeuskulttuureihinOIKEUDEN MAAILMA : NÄKÖKULMIA OIKEUSKULTTUUREIHIN
Tekijä: Ditlev Tamm; Pia Letto-Vanamo
Oikeus, kirjastot ja kulttuuriOIKEUS, KIRJASTOT JA KULTTUURI
Tekijä: Toni Malminen (toim.); Sakari Wuolijoki (toim.)
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2019)
Oikeustiede = Jurisprudentia : Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen vuosikirja LII:2019OIKEUSTIEDE = JURISPRUDENTIA : SUOMALAISEN LAKIMIESYHDISTYKSEN VUOSIKIRJA LII:2019
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2019)
Juhlajulkaisu Risto Nuolimaa 1948-2/6-2018JUHLAJULKAISU RISTO NUOLIMAA 1948-2/6-2018
Tekijä: Jukka Mähönen (toim.); Pasi Pölönen (toim.); Veikko Vahtera (toim.)
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2018)
Oikeudenkäyntikulut ja kohtuullisuusOIKEUDENKÄYNTIKULUT JA KOHTUULLISUUS
Tekijä: Satu Saarensola
Syytön tai syyllinen : Tutkimus syyllisyyskysymyksen ratkaisemisestaSYYTÖN TAI SYYLLINEN : TUTKIMUS SYYLLISYYSKYSYMYKSEN RATKAISEMISESTA
Tekijä: Tatu Hyttinen
Vaarallinen rikoksentekijä?VAARALLINEN RIKOKSENTEKIJÄ?
Tekijä: Annakaisa Pohjola
Oikeus rakentaa : tutkimus suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamispäätöksenteosta maankäyttö- ja rakennuslain järjestelmässäOIKEUS RAKENTAA : TUTKIMUS SUUNNITTELUTARVERATKAISU- JA POIKKEAMISPÄÄTÖKSENTEOSTA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN JÄRJESTELMÄSSÄ
Tekijä: Aleksi Heinilä
Terveys ihmisoikeuskysymyksenäTERVEYS IHMISOIKEUSKYSYMYKSENÄ
Tekijä: Liisa Nieminen

Arvostelut (2):
Kirjailija: Martti Häkkänen
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2017 (lisätietoa)
Tuotesarja: Suomalaisen lakimiesyhdistyksen julkaisuja. A-sarja 334

Saatavuusarvio: Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 5-8 arkipäivässä (22.11-27.11.2019).
ISBN-13: 9789518553673, ISBN-10: 951855367X

KuvausKatso myös
Rakennusoikeuden sääntely: Tutkimus kunnan kaavoitustehtävästä ja rakentamisen edellytyksistä maanomistajan oikeusasemaa silmällä pitäen (A 334)

Teoksen keskeiset kysymykset koskevat sitä, millä edellytyksin maata voidaan käyttää rakentamiseen sekä millä tavoin oikeus rakentamiseen vaikuttaa erityi­sesti kunnan ja maanomistajan välisiin oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Voimassa olevan oikeuden tarkastelussa korostuu rakennus- ja kiinteistölainsäädännön historian, lainvalmistelun sekä taloudellisen argumentaation merkitys.

Esillä ovat kaavoituksen ja rakentamisen keskeiset käsitteet kuten kunnan kaavoitusmonopoli ja rakennusoikeus, joiden sisältöä tarkastellaan aineellisoi­keudellisen sääntelyn valossa. Teoksessa tarkastellaan sitä, miksi rakentamista ylipäänsä rajoitetaan sekä miten tätä toteutetaan maankäytön ja rakentamisen sääntelyjärjestelmällä. Keskeisessä asemassa ovat tällöin kunnan kaavoitusteh­tävä, rakentamisen edellytykset ja maanomistajan oikeusasema.

Toisaalta tarkastellaan sitä, missä määrin rakennusoikeudesta voidaan sopia kunnan ja yksityisten kesken, millaisia maksuja rakentamiseen kytkeytyy sekä milloin rakentamisen estymisestä tulee suorittaa maanomistajalle korvausta. Lisäksi arvioidaan kunnan harjoittaman maapolitiikan merkitystä rakennusoi­keuden kannalta sekä kysymystä maanomistajan kaavoitusoikeudesta de lege ferenda.

Teoksessa annetaan systemaattinen kokonaiskuva rakennusoikeuden sään­telystä silmällä pitäen maanomistajan oikeusasemaa ja muodostetaan aihetta koskevat yleiset opit.

Asiasanat: esineoikeus rakennusoikeus kaavoitus