SANANVAPAUS EUROOPAN UNIONIN OIKEUDESSA

Sananvapaus Euroopan unionin oikeudessa
Tekijä: Mikko Hoikka
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2009)

Kovakantinen kirja

Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 7-10 arkipäivässä (08.06-11.06.2020).
Sananvapaus Euroopan unionin oikeudessazoom

Väitöskirjassa tarkastellaan sananvapauden määrittelemiseen liittyviä ongelmia Euroopan unionin oikeuslähteissä, jäsenvaltioiden yhteisessä valtiosääntöperinteessä sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja unionin perusoikeuskirjan 11 artiklan tulkinnassa. Lisäksi keskitytään unionin sananvapaussuojan ja sisämarkkinoiden perusvapauksien suhteeseen. Kolmantena teemana on unionille ja sen jäsenvaltioille kuuluva sananvapautta ja sitä rajoittavia perusoikeuksia koskeva aktiivinen turvaamisvelvollisuus.Tutkimus avaa tärkeää keskustelua eurooppalaisen sananvapausperinteen yhdistävistä ja erottavista tekijöistä sekä unionin oikeuden perusoikeusulottuvuuden kehittämisestä. Se soveltuu unionin oikeuden sisäisestä näkökulmastaan huolimatta myös yleiseksi johdatukseksi sananvapautta koskevaan valtiosääntöoikeudelliseen argumentaatioon.

Sis__llysluetteloA289.pdf

Asiasanat: eurooppaoikeus valtiosääntöoikeus perusoikeudet ihmisoikeudet sananvapaus tiedonvälitys Europan-ihmisoikeustuomioistuin