ELÄMÄ JA OIKEUS : K. J. STÅHLBERG OIKEUSAJATTELIJANA

Elämä ja oikeus : K. J. Ståhlberg oikeusajattelijana
Tekijä: Jyri Inha
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2004)

Kovakantinen kirja

Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 7-10 arkipäivässä (08.06-11.06.2020).
Elämä ja oikeus : K. J. Ståhlberg oikeusajattelijanazoom

Teos on ensimmäinen kattava lakimieselämäkerta tasavallan presidenttistämme ja hänen oikeudellisesta ajattelustaan sekä sen vaikutuksista suomalaiseen valtio- ja yhteiskuntaelämään. Teoksessa tarkastellaan Ståhlbergin oikeusajattelun sisältöä ja kehityslinjoja autonomisen Suomen viimeisiltä vuosikymmeniltä valtiolliseen itsenäistymisprosessiin, sisällissotaan ja sitä seuranneeseen taisteluun uuden valtion perustuslaeista ja tasavaltalaisesta hallitusmuodosta. Teos luotaa suomalaisen oikeustieteen ja oikeuskulttuurin kehitystä ajalta, jolloin autonomian ajan kotimainen oikeusajattelu alkoi saada vaikutteita varsinkin keskieurooppalaisista lähteistä.

Asiasanat: valtiosääntöoikeus hallinto-oikeus oikeuskulttuuri presidentit henkilöhistoria poliittinen-historia oikeushistoria historia