UUSI PERUSTUSLAKIKONTROLLI

Uusi perustuslakikontrolli
Tekijä: Juha Lavapuro
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2010)

Kovakantinen kirja

Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 7-10 arkipäivässä (08.06-11.06.2020).
Uusi perustuslakikontrollizoom

Uusi perustuslakikontrolli on tutkimus perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta erityisesti tuomioistuinten ja perustuslakivaliokunnan toimesta sekä tähän liittyvästä toimintaympäristön muutoksesta perustuslakiuudistusten ja kansainvälistymisen seurauksena. Tutkimus nojautuu viimeaikaiseen kansainväliseen valtiosääntövertailuun ja -teoriaan. Siinä hyödynnetään havaintoja perustuslakikontrollin välittävistä malleista sekä dialogisia lähestymistapoja valtiosääntöoikeudelliseen konfliktinratkaisuun. Siinä arvioidaan myös kriittisesti perustuslakivaliokunnan ja ylimpien tuomioistuinten ratkaisukäytäntöä ja oletuksia niiden keskinäisestä vallanjaosta. Tutkimus perustuu osaksi aiemmin julkaistuille artikkeleille, joita on kuitenkin ajantasaistettu kokonaisuutta silmälläpitäen.

Sis__llysluetteloA301.pdf

Asiasanat: valtiosääntöoikeus perustuslait valtiosäännöt perustuslainmukaisuus perusoikeudet demokratia konstitutionalismi