Etusivu > Esineoikeus

Tekijä: Martti Häkkänen
Tekijä: Martti Häkkänen
Sopimus, kompetenssi ja kolmas : varallisuusoikeudellinen tutkimus negative pledge -lausekkeiden sivullissitovuudesta
Tekijä: Eva Tammi-Salminen
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2016)
Korvaus keksinnöstä : Keksijän, patentin ja hyödyllisyysmallioikeuden haltijan oikeus korvaukseen keksintöoikeuksia luovutettaes
Tekijä: Martti Castrén
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2015)
Maakaasuputkiston projektirahoitus: Rahoitus- ja vakuusoikeudellinen tutkimus maakaasuputkiston projektirahoituksesta
Tekijä: Laura Huomo
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2013)
Tieto ja sivullissuoja
Tekijä: Mia Hoffrén
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2008)
Tukikirje vakuutena
Tekijä: Matti Vedenkannas
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2007)
Pantti tai muu vakuus : Vakuusoikeuden yleisistä opeista erityisesti vakuusluovutuksia ja takaisinsaantilain 14 §:n soveltamisal
Tekijä: Janne Kaisto
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2006)
Juhlajulkaisu Juhani Wirilander 1935–30/11–2005
Tekijä: Jarno Tepora; Mikko Tulokas; Pekka Vihervuori (toim.)
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2005)
Täytäntöönpanointressi yrityssaneerauksessa :  Insolvenssioikeudellinen tutkimus saneerausvelkojan oikeusaseman perusteista
Tekijä: Tuomas Hupli
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2004)
Saneerausohjelman toteuttaminen : Ohjelman muuttaminen, saneerauksen raukeaminen ja konkurssi yrityssaneerauksen jälkiasioina
Tekijä: Risto Koulu
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1998)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
Saneerausohjelman vahvistaminen : Velkojien autonomian toteutuminen yrityssaneerausmenettelyssä
Tekijä: Risto Koulu
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1995)
Yrityssaneerausmenettelyn aloittaminen : Tuomioistuimen tutkimisvelvollisuuden määräytyminen saneerauksen aloittamisharkinnassa
Tekijä: Risto Koulu
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1994)
Tyyppipakosta aikaprioriteettiin
Tekijä: Jarmo Tuomisto
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1993)
Omistuksenpidätyksestä
Tekijä: Jarno Tepora
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1984)
Panttioikeus osakkeeseen: Toinen osa
Tekijä: Erkki Havansi
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1981)

RAKENNUSOIKEUDEN SÄÄNTELY : TUTKIMUS KUNNAN KAAVOITUSTEHTÄVÄSTÄ JA RAKENTAMISEN EDELLYTYKSISTÄ MAANOMISTAJAN OIKEUSASEMAA SILMÄL

Arvostelut:
Kovakantinen kirja
Painos:
1. p.

Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 4-7 arkipäivässä (09.04-14.04.2020).
Rakennusoikeuden sääntely : tutkimus kunnan kaavoitustehtävästä ja rakentamisen edellytyksistä maanomistajan oikeusasemaa silmälzoom

Katso myös
Rakennusoikeuden sääntely: Tutkimus kunnan kaavoitustehtävästä ja rakentamisen edellytyksistä maanomistajan oikeusasemaa silmällä pitäen (A 334)

Teoksen keskeiset kysymykset koskevat sitä, millä edellytyksin maata voidaan käyttää rakentamiseen sekä millä tavoin oikeus rakentamiseen vaikuttaa erityi­sesti kunnan ja maanomistajan välisiin oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Voimassa olevan oikeuden tarkastelussa korostuu rakennus- ja kiinteistölainsäädännön historian, lainvalmistelun sekä taloudellisen argumentaation merkitys.

Esillä ovat kaavoituksen ja rakentamisen keskeiset käsitteet kuten kunnan kaavoitusmonopoli ja rakennusoikeus, joiden sisältöä tarkastellaan aineellisoi­keudellisen sääntelyn valossa. Teoksessa tarkastellaan sitä, miksi rakentamista ylipäänsä rajoitetaan sekä miten tätä toteutetaan maankäytön ja rakentamisen sääntelyjärjestelmällä. Keskeisessä asemassa ovat tällöin kunnan kaavoitusteh­tävä, rakentamisen edellytykset ja maanomistajan oikeusasema.

Toisaalta tarkastellaan sitä, missä määrin rakennusoikeudesta voidaan sopia kunnan ja yksityisten kesken, millaisia maksuja rakentamiseen kytkeytyy sekä milloin rakentamisen estymisestä tulee suorittaa maanomistajalle korvausta. Lisäksi arvioidaan kunnan harjoittaman maapolitiikan merkitystä rakennusoi­keuden kannalta sekä kysymystä maanomistajan kaavoitusoikeudesta de lege ferenda.

Teoksessa annetaan systemaattinen kokonaiskuva rakennusoikeuden sään­telystä silmällä pitäen maanomistajan oikeusasemaa ja muodostetaan aihetta koskevat yleiset opit.

Asiasanat: esineoikeus rakennusoikeus kaavoitus