Etusivu > Immateriaalioikeus

Tekijänoikeus omaisuutenaTEKIJÄNOIKEUS OMAISUUTENA
Tekijä: Martti Kivistö
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2016)
Tavaramerkkioikeuden ja tekijänoikeuden kaksoissuojaTAVARAMERKKIOIKEUDEN JA TEKIJÄNOIKEUDEN KAKSOISSUOJA
Tekijä: Anu Pitkänen
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2016)
Korvaus keksinnöstä : Keksijän, patentin ja hyödyllisyysmallioikeuden haltijan oikeus korvaukseen keksintöoikeuksia luovutettaesKORVAUS KEKSINNÖSTÄ : KEKSIJÄN, PATENTIN JA HYÖDYLLISYYSMALLIOIKEUDEN HALTIJAN OIKEUS KORVAUKSEEN KEKSINTÖOIKEUKSIA LUOVUTETTAES
Tekijä: Martti Castrén
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2015)
Tavaramerkki, kilpailu ja alkuperä (PoD)TAVARAMERKKI, KILPAILU JA ALKUPERÄ (POD)
Tekijä: Jukka Palm
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2012)
Patentti strategisena kilpailun välineenä : Oikeudellis-liiketaloudellinen tutkimus patentista ja sen toimivuudesta yrityksen...PATENTTI STRATEGISENA KILPAILUN VÄLINEENÄ : OIKEUDELLIS-LIIKETALOUDELLINEN TUTKIMUS PATENTISTA JA SEN TOIMIVUUDESTA YRITYKSEN...
Tekijä: Timo-Jaakko Uotila
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (2009)
Oikeus valokuvaan : Tutkimus valokuvan suojan kehityksestä ja sisällöstäOIKEUS VALOKUVAAN : TUTKIMUS VALOKUVAN SUOJAN KEHITYKSESTÄ JA SISÄLLÖSTÄ
Tekijä: Rainer Oesch
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1993)
Kilpailu ja tavaramerkit : Kilpailunrajoituslainsäädännön soveltaminen tavaramerkin yksilöimiin järjestelyihinKILPAILU JA TAVARAMERKIT : KILPAILUNRAJOITUSLAINSÄÄDÄNNÖN SOVELTAMINEN TAVARAMERKIN YKSILÖIMIIN JÄRJESTELYIHIN
Tekijä: Kirsti Rissanen
Kustantaja: Suomalainen Lakimiesyhdistys (1978)

TEKIJÄNOIKEUS OMAISUUTENA

Kirjailija: Martti Kivistö
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2016 (lisätietoa)
Tuotesarja: Suomalaisen lakimiesyhdistyksen julkaisuja. A-sarja

Tekijänoikeus omaisuutena

KuvausKatso myös
Teoksessa tutkitaan suomalaisen tekijänoikeuden teoreettisten perusteiden muotoutumista 1800-luvun lopulta alkaen. Tarkastelun kohteena on tekijänoikeus omaisuutena, jonka aineellista ulottuvuutta ovat muovanneet pyrkimykset yhtäältä turvata teoksen tekijälle esineoikeudelliseen omistajanvaltaan rinnastuva oikeusasema, toisaalta rajoittaa tekijän oikeutuksia erilaisten yhteiskunnallisten ja muiden intressien hyväksi. Tekijänoikeutta lähestytään sekä aatehistoriallisen että normianalyyttisen näkökulman kautta tukeutuen eri aikakausien tieteelliseen doktriiniin ja lainvalmisteluaineistoihin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tutkimuksessa syvennetään tekijän oikeutusten perusteita ja kehitellään tekijänoikeuden rajoitusten systematiikkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään oikeuksien vaihdannan edellytyksiin ja sääntelyyn sekä tekijän asemaan markkinatoimijana. Tarkastelun tuloksena esitetään tekijänoikeuden yleisten oppien rekonstruktio, jossa oikeusperiaatteilla on aiempaa keskeisempi rooli. Teoksessa seurataan yleisten oppien myöhempää kehitystä nykypäivään saakka ja tutkitaan erityisesti digitalisaation ja uuden perusoikeusdoktriinin vaikutuksia oikeudenalaan.

Asiasanat: immateriaalioikeus tekijänoikeus esineoikeus tekijäoikeuden-kehitys yleiset-opit